Permanente make-up

Permanente make-up (PMU) is de ideale oplossing voor iedereen die:

  • Geen volle, of zelfs helemaal geen wenkbrauwen meer heeft;
  • Contactlenzen draagt;
  • Allergisch is voor make-up;
  • Veel aan sport doet;
  • Moeite heeft met het tekenen van de wenkbrauwen.


Wat is PMU?
Permanente make-up is het oppervlakkig in de huid aanbrengen van pigmenten. Dit gebeurt met kleine naaldjes, net in de huid. Ogen en wenkbrauwen zijn het visitekaartje van het gezicht, permanente make-up accentueert uw ogen en wenkbrauwen, daar waar u het nodig vindt. Wenkbrauwen worden mooier van vorm en krijgen een voller uiterlijk. Ogen worden sprekender door het aanbrengen van een dunne of een dikkere eyeliner net boven de wimperaanzet. Ik werk hoofdzakelijk met de hairstroke-techniek (het tekenen van haartjes) voor een natuurlijk uitziende wenkbrauw. Het resultaat van de behandeling voor de wenkbrauwen blijft ongeveer 2 jaar mooi en voor eyeliners gemiddeld 5 jaar (afhankelijk van de huid).

Hoe verloopt een behandeling?
U komt eerst langs voor een gratis intakegesprek. Ik vertel u dan de mogelijkheden en u kunt een aantal voorbeelden bekijken. U denkt er nog even over na, of maakt meteen een afspraak.

Voordat ik start met de behandeling, wordt er eerst een 'informed consent' (vragenlijst) doorgenomen. Vervolgens wordt de gewenste wenkbrauw of eyeliner getekend met potlood en wordt samen met u de vorm en de kleur bepaald.
Als u helemaal tevreden bent, kan de pigmentatie beginnen. Vlak na de pigmentatie is de kleur altijd donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Na de behandeling krijgt u een speciale crème mee, die u gedurende een week een paar keer per dag aanbrengt. Na 4 weken komt u terug voor een tweede en eventueel een derde behandeling, om het resultaat te bekijken en wordt er nogmaals gepigmenteerd. Het resultaat is het mooist als het in meerdere behandelingen opgebouwd wordt. De eerste behandeling duurt ongeveer anderhalf uur, de tweede en eventueel derde behandeling een half uur.

Is het pijnlijk?
Het is goed te doen. De huid wordt verdoofd met Emla zalf, welke u op recept bij de huisarts moet aanvragen. Deze brengt u van te voren op en dan voelt u er bijna niets meer van.

Voor welke leeftijd is PMU geschikt?
Voor alle leeftijden; jong en oud. Beneden de 16 jaar heb je toestemming van een ouder/verzorger nodig.

Is het veilig?
Ik werk met digitaal gestuurde medical apparatuur en pigmenten van Ecuri. De pigmenten zijn hypo-allergeen en GGD-goedgekeurd. Voor iedere behandeling wordt een nieuwe steriele naald gebruikt, die vlak voor de behandeling uit de steriele verpakking gehaald wordt

Wat kost PMU?

Wenkbrauwen
Inclusief 2 á 3 nabehandelingen    €250,00

Eyeliner
Boven                                                 €150,00
Onder                                                 €150,00
Boven en onder                                €250,00
Extra kleur                                           €100,00

Voor beide behandelingen geldt een jaar garantie.

Copyright © 2018 Huidverzorging Janetta